Extremadura

Steppen, eikenweides (dehesas), rivieren en rotsen. Extremadura biedt een wonderlijk, verrassend landschap. Het is eind mei en de temperatuur gaat gestaag richting de 40 graden. De zon komt relatief laat op, rond half acht. Het leven hier komt traag op gang. Voor tien uur ′s morgens kom je geen Spanjaard tegen. We zijn te laat voor de bloemenzeeën en de orchideeën, helaas, maar er blijken nog tal van leuke bloeiers te vinden, zoals de paarse Wilde kardoen en de Spaanse gouddistel.
Maar je komt hier toch hoofdzakelijk voor de vogels.... de gieren, de arenden, de bijeneters, de scharrelaars. Ervaren vogelaars komen binnen enkele dagen moeiteloos tot meer dan honderd soorten, maar ik ben geen ervaren vogelaar.

In de Extremadura liggen een aantal steden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn, maar de temperatuur nodigt niet echt uit tot stadswandelingen. We bezoeken alleen terloops Trujillo, hoofdzakelijk omdat we er toch moeten zijn voor de boodschappen. Een mengeling van de Moorse en christelijke cultuur. En heel veel ooievaars.
Wilde haver (Avena sterilis)

Wilde haver (Avena sterilis)